dijous, 1 de febrer del 2007

L' APAGADA RIDÍCULA

Escric aquestes ratlles entre les 7,55 i les 8,00 pm. d’avui dia 1 de febrer. I ho faig amb totes les llums de casa enceses i tots els electrodomèstics que el diferencial i el ICP em permeten. Mentre els pamplines progressistes pseudo-ecologistes i papanates tanquen els seus llums i queden a les fosques jo em faig un tip de riure pensant amb el pretès canvi climàtic degut a l’acció humana, amb la gent que protesta molt i malbarata energia per totes bandes, amb la estupidesa europea que es creu superior en tot i sense adonar-se’n està quedant a la cua del món i de la modernitat, i amb tota la gent que es deixa manipular de la manera més simple sense atrevir-se a pensar per si mateixa ni a cercar informació més enllà dels mitjans de comunicació manipulats pels governs. Apa, que tanquin els llums i que tornin a les cavernes, jo mentrestant gaudiré de la il·luminació que em permet gaudir de la vida i informar-me del que passa al món.

1 comentari:

espiadimonis ha dit...

Estimat Plataforma Ciutadana:

Em sembla molt bé que intentis abaixar el nivell de vida de les persones, aquesta és una opció com un altre, però, pel que fa a mi, crec que el millor que puc fer és deixar als meus descendents un planeta millor del que m'he trobat, i ho dic en tots els sentits, tan des del punt de vista econòmic, com humà, com ecològic. Que hi ha canvi climàtic? Potser sí, però està prou demostrat que al llarg de la història hi han hagut oscil·lacions de temperatures i jo crec que al 1600 o 1700 d.C. l'ésser humà no tenia la capacitat tecnològica d'escalfar el planeta. Tu has escoltat l'estúpida progressia dominant a casa nostra i te'ls has cregut: és el teu problema. Jo, per cada teoria que diu que el responsable de l'escalfament del planeta és l'home, n'he trobada un altre que diu que no, i és tan creïble com qualsevol altre. Això no vol dir que jo sigui partidari del campi qui pugui; sé que hem d'anar en compte amb el que fem amb el nostre entorn. Però hi han maneres moooolt més efectives que no pas tancar el llum durant 5 estúpids minuts i quedar-se amb la consciència ben tranquil·la.
T'equivoques quan dius que hem estalviat noséquants milions de watts: les centrals elèctriques han continuant produint l'electricitat i l'únic que ha passat és que s'ha perdut i uns quants panolis han estat voluntàriament a les fosques.
I pel que fa a l'èxit de la iniciativa, els fets canten per si sols: el consum va abaixar entre un 2,5 i un 3%. Ridícul, vaja.
¿Hem de tenir cura del medi ambient? Sí, però tu saps tan bé com jo que la maquinària de la modernitat no pot parar sense entrar en un pandemònium. Totes les reformes que s'haurien de fer han de fer-se amb el temps necessari per no entrar en una espiral de desenes de milers d'aturats i unes crisis sense precedents. No serà amb collonades vingudes de França, el país més imbècil de món, que solucionarem res.