dijous, 10 de maig del 2007

TONY BLAIR

Tony Blair fou un dels primers socialistes que s'adonà, quan el mur caigué, que el món estava canviant. En comptes de mirar de fer passar bou per bèstia grossa, i continuar enganyant el poble, com passava a la resta d'Europa, s'inventà la “tercera via” per definir un nou socialisme, un socialisme hereu del liberalisme thacherià, filosofia política que tragué la Gran Bretanya del abisme on es trobava. D'aquesta manera guanyà fins a tres eleccions seguides sense malbaratar les conquestes de la “dama de ferro”. Ara Tony Blair se'n va. Ho farà enmig de les crítiques de la progressia de la collonada, la que li critica la seva política liberal i sobretot, el recolzament que donà a George Bush en la guerra d'Iraq, aquella que ha permès els iraquians de treure's de sobre un tirà i viure en democràcia, malgrat el terrorisme que els assota. Quan en la majoria de països tot just el socialisme comença a adonar-se que el mur va caure, - divuit anys més tard!!- i en alguns, com ara el nostre lamentable país, encara no s'han adonat o fan veure que el món no ha canviat per tal de continuar xuclant la mamella, en Tony Blair ja plega. No sé si el seu successor mantindrà el llegat de'n Blair. Tenint en compte, però, que els britànics tenen una democràcia de debò, segur que quan arribin les eleccions sabran referendar-lo o bé canviar-lo per un altre polític prou capaç. Adéu Mr. Blair i moltes gràcies per tot.

6 comentaris:

Odalric ha dit...

Molta crítica al Blair i ja ens agradaria tenir un president de la seva alçada.
Una llàstima que plegui, però com bé dius, Anglaterra te una democràcia de veritat...

Anònim ha dit...

gran "democràcia" la britànica

en les últimes eleccions en blair treu el 35% dels vots i te el 55% dels diputats.

això si que és proporcional.

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Kingdom_general_election%2C_2005

espiadimonis ha dit...

Benvolgut anònim:
Segurament deuen ser les presses que t'han portat a escriure el teu comentari tan ridícul. Jo de tu hauria procurat pensar abans una mica més, i és que, ¿Creus que un candidat que ha obtingut el 14,9% dels vots de un total de 5.321.274 persones amb dret a vot és més legítim per governar que el Sr. Blair? Doncs aquest és el Sr. Montilla, que per a més afegitó, ni tan sols va guanyar les eleccions. No penso treure-li cap legitimitat al actual president de la Generalitat, però, si et plau, per comentar rucades millor que te n'estiguis. Ja tenim prou pena de suportar la nostra pudent dictadura de partits que ens toca patir perquè a sobre hi hagi gent que li sembli que és el milloret del món.

Odalric ha dit...

Anònim,
el que t'ha dit l'Espiadimonis és suficient, però jo només vull afegir que dubtar de la democràcia britànica és propi d'ignorants.

Anònim ha dit...

Benvolgut Espiadimonis,

En primer lloc vull felicitar-te pel blog. Cal ser agosarat i valent per tenir un web-log que a la vegada és catalanista, liberal i pro-israelià, és a dir, que és políticament incorrecte per tres bandes.

Comparteixo les teves opinions i espero poder seguir escrivint.

espiadimonis ha dit...

Gràcies Odalric i Artur per els vostres comentaris, el de l'Artur m'ha fet especial il·lusió perquè poques vegades rebo lloances. :-) Quan em deprimeixi per les poques visites que rebo, miraré el teu comentari per animar-me. Espero tenir-vos ben sovint a tots dos com a comentaristes dels meus posts.