dissabte, 11 d’agost del 2007

IMMIGRACIÓ BEN PORTADA

Avui el país veí que gestiona la major part dels nostres afers surt a la portada del New York Times. Es veu que el govern espanyol ha preparat un pla per oferir la possibilitat legal a uns centenars de treballadors senegalesos d'obtenir un permís de residència d'un any per venir a treballar a Espanya, fent-los dissuadir de la idea d'arriscar les seves vides venint en barquetes de pa sucat amb oli. El pla també els ofereix la possibilitat d'allargar l'estança i fins i tot arribar a portar les seves famílies. Aquest acord ja funciona també amb altres països, com ara Mali, Mauritània i Gàmbia.

Més enllà que la immigració ens hagi fet abaixar els sous a tots, sóc de la opinió que si manquen treballadors, doncs els hem d'obrir les portes. Sempre, però, de manera legal i controlada. La bestiesa que va fer el govern de Rodríguez Zapatero de legalitzar de cop 600.000 immigrants va ser un premi a tots els que van venir il·legalment i un incentiu pels qui pensaven fer-ho. Això de fer-los venir amb un contracte sota el braç és la solució ideal per evitar la seva explotació per part de les màfies primer, i els empresaris sense escrúpols després. Que vinguin legalment, que treballin legalment i que s'apanyin com puguin, tal com fem tu i jo, estimat lector.

3 comentaris:

Guillem Casas ha dit...

Una reflexió massa encertada com per a no comentar-la. Sempre respectant a tota persona que arrisqui la seva vida perquè el cost que això els suposa no és pas millor que el futur que els seus països els deparen.

Ara bé, no podem permetre que davant la impossibilitat de trobar un treball aquí, aquesta gent es passi a la delinqüència o a les màfies. La immigració presenta una sèrie de dilemes morals molt difícils de resoldre i ningú pot negar-ho. Però si s'ha de fer s'ha de fer amb control i no creant situacions confuses en les que tothom s'apunti al carro.

Ho veig una bona solució.

Moré ha dit...

Una molt bona reflexió i seria una gran resposta a la realitat actual de Catalunya y Espanya

Joana ha dit...

Hi ha una qüestió que em preocupa i és que el immigrants amb el passaport poden treballar, il.legalment, clar...Em refereixo als menors de 16 anys.En canvi els nostres menors la llei no els ho permet!I deun fer la vista grossa, suposo.
Bona entrada de setmana!