dijous, 9 d’agost del 2007

LA VAGA QUE NO ES FARÀ

El sindicat alemany dels ferrocarrils GDL, havia convocat una vaga per demà dijous amb l'objectiu de pressionar l'empresa en la disputa que tenen sobre un augment de sou que reclamen els treballadors. En concret la petició d'augment era del 31%, i l'empresa oferia el 4,5%. A més, hi han converses per tal de privatitzar el 25% de la companyia de ferrocarrils, fet que preocupa els treballadors. Doncs bé, els tribunals alemanys han sentenciat contra els sindicats prohibint-los que facin la vaga perquè això provocaria interrupcions i molèsties a la gent que fa vacances, a més de les greus conseqüències econòmiques que aquest fet causaria a l'economia alemanya. Naturalment el sindicat diu que apel·larà la sentència, però el més important és que la justícia alemanya s'ha posat al costat del consumidor, tan del que fa vacances com del qui treballa i necessita del transport públic. A veure si aquí en prenen exemple.

5 comentaris:

Odalric ha dit...

Aqui és impossible.
La demagògia esquerranosa fa inviable la protecció de l'usuari pq la confondrien amb la protecció a "l'empresa", com si la seva pròpia empresa fos l'enemic a combatre.

Per cert, la dada que dones és correcta? Demanen el 31% d'augment??

espiadimonis ha dit...

Odalric,
Sí, la dada és del tot correcte. És lògic que de bell antuvi pensis que hi ha hagut un error, perquè un 31% és una completa exageració, però si vols veure la font de la notícia, et poso un enllaç:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/6936778.stm

Odalric ha dit...

Ara resultarà que els sindicats alemanys son pitjors que els nostres...

No sé com poden pretendre anar en contra d'un històric consens social com és la contenció de l'inflació a Alemanya.

Dessmond ha dit...

Conclusió: Spain is diferent. Per enèssim cop.
Per això Alemanya és on és i Espanya és on és. I els trens van com van.

Xevi ha dit...

A Catalunya no hi ha vaga, però a efectes pràctics és com si n'hi hagués, i a més cada dia.