dijous, 20 de setembre del 2007

ELS SÍMBOLS I EL RIDÍCUL

Fa uns dies, els reis d'Espanya anaren de visita a Girona, on un grup de ciutadans els obsequià amb una manifestació en contra de la seva presència i, a banda dels insults que imagino els degueren dedicar, van cremar una foto amb la seva augusta cara. La reacció ha estat la previsible: els de sempre s'han posat histèrics davant d'aquesta “agressió inqualificable”.

Si de debò visquéssim en un país democràtic, la crema de banderes i fotos amb la imatge de reis, presidents i altres personatges públics, (o el seu escarni en una revista) seria considerat un dret inherent a la llibertat d'expressió.

I és que tenen un complex d'inferioritat tan desenvolupat, i una inseguretat tan manifesta en el seu país de fireta, que intenten preservar una simbologia ridícula i les essències pàtries entre cotó fluix.

6 comentaris:

Artur ha dit...

Aquest és un país de gesticulació però no d'acció. El que em recrema més és veure que l'estat intervé per a salvaguardar la figura del rei i deixa impune el constant atac imfamant de la COPE amb els seus imams Losantos i César Vidal.

espiadimonis ha dit...

És del tot normal, Artur. És el seu país i se l'han fet a la seva mida, amb les seves regles del joc i amb els àrbitres al seu favor.

Anònim ha dit...

Espanya viu encara al segle XIX.
No hi ha res a fer amb un país com aquest.
Deurem ser dels pocs països que estem governats per la gent més "cateta" i ignorant de la terra.

espiadimonis ha dit...

El què em fa gràcia és que els que es diuen "liberals" a Espanya són els que menys toleren la diferència i que els toquin els símbols.

Anònim ha dit...

Jo el que no entenc és com no hi ha una revolució. Pot ser de vellut, si cal, a la xeca; però coi, que amb tot el que passa a l'estat els catalanets no es rebotin, és que no ho entenc...

espiadimonis ha dit...

La gent està ben anestesiada, berliner. Entre subvencions i mitjans de comunicació esbiaixats, han aconseguit lobotomitzar-nos.