divendres, 12 d’octubre del 2007

ELS PREMIS NOBEL

El prestigi de l'acadèmia que dóna els premis Nobel, continua el seu declivi imparable. Així, si altres anys varem haver de veure com donaven premis al primer que passava pel carrer -Rigoberta Menchú, o Mohamed El baradei- ara hem de veure com li han donat el Nobel de la pau a un mentider compulsiu que no té cap mena d'escrúpol a l'hora de fer diners, mentint de la manera més roina i barroera si cal. Aquest tipus comparteix premi amb un grup de pretesos científics que treballen per l'ONU els quals, mitjançant el dogmatisme més tronat i totalitari, han imposat els seus punts de vista d'una manera poc ortodoxa i ben poc científica, desqualificant a tot científic que, amb dades a la mà, pretenia obrir un debat científic per discutir els seus punt de vista. Si l'acadèmia sueca pretenia fer riure, ho han aconseguit.

5 comentaris:

Diari del Votant Anònim ha dit...

Home, tampoc està tant malament que s'estudiï el fenomen... En tot cas, el que és una vergonya és el premi a Al Gore. A veure si l'any vinent el donen a la "insurgència" iraquiana...

espiadimonis ha dit...

Naturalment, no estic pas encontra de que s'estudii el pretès canvi climàtic. Altre cosa és que uns que s'anomenen científics carreguin contra qui els porti la contrària en un gest que diu molt poc a favor d'ells com a científics. I ho dic per les dues bandes. Si una cosa té de bona la ciència, és que sap que no hi han veritats absolutes, i el que avui es dóna com a vàlid, potser demà serà substituït per una teoria millor. Però això no sembla pas que vagi així en el tema del canvi climàtic. La meva teoria és que hi deu haver quelcom més que un simple canvi de clima. ¿Potser els pressupostos llaminers que s'enduen aquesta trepa per investigar? ¿Serà per això que necessiten mantenir la histèria col·lectiva?

Artur ha dit...

Els Nobel, si més no en els premis de la pau, han estat sempre tergiversats pel "políticament correcte" del moment. Només cal recordar que Arafat és un dels personatges que van rebre aquesta preuada lloança.

Anònim ha dit...

Malauradament, com passa en tot, el tema està molt polititzat i qui no rep un suport per part d'algun Estat, ho té difícil.
El gran Dr. Trueta no va guanyar mai el Nobel perquè ni els britànics ni els espanyols el van ajudar per això. Malauradament és el que passa. Tampoc cal tenir un premi Nobel per ser més valorat.

Guillem Casas ha dit...

Més que histèrica col·lectiva 8que òbviament també ho és) jo ho veig més com un punt més de la mentida col·lectiva que s'empassa tot Déu com un glop d'aigua.

Realment és força penosa aquesta situació.