dilluns, 18 de febrer del 2008

ELS FEIXISTES DE DEBÒ

Aquest matí, la candidata del PP a les properes eleccions al parlament espanyol per la província de Barcelona, Dolors Nadal, pretenia fer una conferència a la facultat de dret de la universitat Pompeu Fabra.


No l'ha pogut fer.


Un grup de joves ha irromput a l'aula i li han rebentat l'acte cridant frases com ara 'Fora feixistes de la universitat'. Els mossos han decidit escortar-la fora de la universitat degut a l'actitud agressiva dels joves.


Si mirem al diccionari la paraula “feixista” veurem que hi diu: “Actitud autoritària, arbitrària, violenta, etc, amb què hom s'imposa a una persona o a un grup”.


Així doncs, podem veure que si algú ha practicat el feixisme han estat aquest grupuscle de pallassos. Si hem de fer fora els feixistes de la universitat, hem de començar per ells.


El discurs del PP pot agradar o no, però mentre segueixi les regles del joc, se l'ha de deixar parlar on li plagui o on el convidin, i si a algú no li agrada, que no hi vagi o que programi un contraacte per dir el què li sembli.


Avui he sentit vergonya de ser català i independentista.

7 comentaris:

Moré ha dit...

BRA-VO!!!!. per cert , deplorable l'editorial de l'Avui d'avui. ho comento al meu blog en un afegit al mateix post.

Míriam ha dit...

Què puc dir de diferent que no dieu l'espiadimonis i el morí?
Com que ja han passat hores d'ençà que heu penjat els vostres posts, he tingut temps de veure la nostra TV3 i s'excusen en què devien ser agitadors foranis a la universitat. En qualsevol cas, el que pasa dins la univresitat és responsabilitat del seu rector.
Aquests universitaris em semblen uns IGNORANTS i la ignorància és molt atrevida.És una llàstima per la universitat. Però el que diu l'AVUI fa tuf de propaganda goebbeliana, que darrerament veig aquest fantasma pertot.

Rita ha dit...

Absolutament d'acord, espia! A mi també em va fer vergonya quan ho vaig sentir.

espiadimonis ha dit...

Moré,

He tingut ocasió de llegir l'editorial de l'Avui i he pogut comprovar el què dius de l'editorial: El segon paràgraf se'l podien ben estalviar. Per molt que hi hagin fets del PP que puguin ser censurables, això no justifica els actes d'ahir a la universitat. En tot cas, correspon als votants "castigar" democràticament a les urnes els partits.



jodesh,

Com que darrerament procuro no veure TV3, no he pogut veure ni sentir aquesta excusa que diuen, però tal com dius, correspon a la universitat el fet de fer mantenir l'ordre dins el seu recinte, i més en un acte susceptible de ser atacat. Aquestes "persones" haurien de ser identificades i declarades "non grates" pel rector, i si són estudiants, que els expulsin per feixistes. No era això el que volien?
La universitat és un lloc on la paraula hauria de ser sagrada. Fixem-nos sinó, en el boig de l'Ahmadinejah quan va anar a perbocar en una universitat nord-americana. El món acadèmic va donar una autèntica lliçó de democràcia, i no hi ha perill que les paraules d'un dictador enganyin ningú, només podrien convèncer a un toix.



rita,

Estic content que coincidim. És important que les persones tolerants i amb autèntic tarannà democràtic rebutgem de tot cor aquesta mena de comportaments.

Josep (sl) ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep (sl) ha dit...

Jo soc independentista català, liberal i democrata. No m'agrada el PP ni l'us electoral fet de Catalunya per ells. Però com a liberal i demòcrata defenso el dret a expressar-se de la gent del PP. Tot i que el seu missatge hem desagradi profundament quan parlen de la meva pàtria.

Sobre els que van interferir els actes són uns feixistes, ja hem vist quin és el model de país que voldrien. Cuba de Castro, Romania de Ceaceuscu, Corea del Nord...

espiadimonis ha dit...

Exacte josep. Encara que no agradi el missatge sempre s'ha de respectar la llibertat d'expressió i les regles del joc. Ja tindrem temps de rebatre el que faci falta amb el poder dels arguments i la paraula.