dimecres, 31 de desembre del 2008

SI VIS PACEM PARA BELLUM

Al Saló de l'Ensenyament d'enguany, hi ha un estand de l'exèrcit espanyol, i dies enrere s'hi varen plantar un seguit de joves (ells s'autoanomenen, pomposament, “activistes”) i després de llençar-se pintura vermella per sobre, desplegaren una pancarta amb un escrit que hi deia: “Les armes no eduquen, maten”.
D'antuvi, pot semblar que tinguin raó, però si hom s'atura a pensar-hi una mica, veurà que l'autodefensa, sobretot la individual però també la col·lectiva, hauria de formar part de l'educació que reben els nostres infants doncs, ¿És que per ventura la llibertat i la democràcia són drets naturals? Segurament que per aquests xixarel·los, nascuts en democràcia i per tant amb tot fet i mastegat, amarats de progressia ridícula que al seu torn els van imbuir en l'escola pública comunistoide que patim, deuen pensar que sí, que el fet de ser lliures és un dret connatural, però si l'escola i la societat haguessin estat liberals els haurien dit que la llibertat és un dret que ha calgut conquerir i que ha de ser vigilat per tal de que no te'l prenguin, i si qui te'l vol prendre pretén fer-ho per la força, tu també l'has de defensar per la força, i és aquí on entren les armes, per fàstic que ens facin.
És cert, els humans hauríem de detestar tota forma de violència, els humans hauríem de preferir poder defensar-nos amb l'ús de la paraula, però els fanatismes i la intolerància no són susceptibles de ser aturats amb bones paraules, i és que els romans ja ho deien:

Si vis pacem para bellum

o, tal com va dir Yves Montand:

Els pacifistes són com ovelles que creuen que el llop és vegetarià.

7 comentaris:

Moré ha dit...

La frase del llop vegetarià no la coneixia, és brutalment graciosa. Gran post!

Marc. ha dit...

Segur que van ser els mateixos il·luminats que van sortir a TV3, el dia 01-01-2009, amb pancartes, per defensar el seu dret a fer campana a la Universitat i poder aprovar la Carrera, llicenciatura o grau, sense estudiar.

espiadimonis ha dit...

Moré, vaig trobar la frase per casualitat, cercant un altre cosa, i la veritat és que la vaig trobar molt encertada.

Marc, no sé pas si són els mateixos, en tot cas, són de la mateixa escola, aquella que advoca per la ximpleria més irreal i tronada.

Josep (sl) ha dit...

La frase de les ovelles és brillant.

Em recorda la frase: "L'apaivagador alimenta el cocodril resant per ser l'últim a ser devorat". W.C.

Tots els que em crescut en democràcia no sabem en el valor què la llibertat té i el cost de mantenir-la.

L'home del sac ha dit...

No crec precisament que l'exercit espanyol defensi la nostra llibertat. Més aviat és l'instrument per evitar que la tinguem completa.

espiadimonis ha dit...

L'home del sac,

Si amb tots els textes que llegeixes fas el mateix que amb aquest, entenc per què tens prejudicis en el tema d'Israel: no has captat el concepte del post. No passa res si un és analfabet funcional, el problema és quan no se sap i, amb insolència, s'atreveix a opinar de coses de les quals no se'n té ni idea.

L'home del sac ha dit...

Jo no he opinat amb insolència, he dit el que em semblava, que no crec que sigui cap insolència.
No cal que ataquis a tothom d'aquesta forma si no diuen el que a tu t'agrada.