divendres, 12 de juny del 2009

CRISTIANO RONALDO

Sé que se m'acusarà de madridista i fins i tot se'm pot arribar a insultar pel que vaig a dir, i com que sé perfectament en quin país visc, un país maniqueista degut a la ignorància atàvica que tenim instal·lada, vull deixar ben clar que no sento cap simpatia pel club de futbol del Reial Madrid, però moltes de les ximpleries que he llegit i sentit aquests dies em fan perdre la poca fe que tinc en l'espècie humana.

Del dispendi que ha realitzat el Reial Madrid de resultes de la compra de la fitxa d'un tal Cristiano Ronaldo, s'ha dit que és immoral, inflacionista, prepotent i molts altres epítets que ja no recordo, i ha provocat, com sempre, la petició de una bona part de la gent de que intervingui el papà Estat per tal de que eviti aquestes procacitats monetàries.

El comportament del Reial Madrid ha estat exactament el mateix que ha tingut la immensa majoria de la gent que ha comprat un pis aquests deu darrers anys, és a dir, comprar una cosa per damunt del seu preu real i per damunt de les seves possibilitats reals. Si això ho ha fet tothom, ¿qui som nosaltres per jutjar el que fa o deixa de fer la gent o un club de futbol privat amb els seus diners? Si no volem que ningú no ens digui com ens hem de gastar els nostres estalvis, tampoc no podem dir als altres com s'han de gastar el seus.

Es veu que la compra s'ha realitzat a crèdit i amb l'aval de la banca, i de seguida ja s'han aixecat veus per criticar, sense tenir-ne ni idea d'economia, que com és possible que una entitat financera no concedeixi préstecs a persones o empreses que el puguin necessitar, i en canvi deixin una bona quantitat d'euros al Madrid per fer el seus fitxatges. Us puc assegurar, amics meus, que si aneu al banc amb les suficients garanties -siguin o no immobiliàries-, el banc us deixarà els diners que necessiteu, que és el que ha fet el R. Madrid avalat pel seu estadi i els terrenys adjacents.

Un altre crítica que s'ha fet és lamentar-se d'aquesta despesa en moments de crisi com els que arrosseguem. Un altre cop us dic que el Madrid fa amb els seus diners el que li abelleix, exactament el que fas tu, amic que em llegeixes. Em pregunto per què la gent no posa el mateix zel crític amb les despeses sumptuàries que fa el govern, comprant voluntats i fent callar la gent amb subsidis, aquests sí amb els diners de tots els contribuents.

Queden, per últim, les consideracions morals de l'afer. Personalment em costa d'entendre que algú es pugui gastar aital quantitat de diners per un jugador, però la moral és cosa individual i ja me'n guardaré prou de ficar-m'hi. És com l'avortament, s'hi pot estar d'acord o no, però és del tot necessari que es pugui avortar per tal que les persones que ho estimin oportú puguin fer-ho.

Per això hem de deixar que el Reial Madrid faci les compres que vulgui pel seu compte i risc, però a més hem d'assegurar-nos que no rep cap subvenció pública, ni directa ni indirecte -com també hem d'assegurar-nos que no la rep cap altre equip de futbol, es digui com es digui. Si la cosa els surt bé, serà una gran cosa per a ells, però si els surt malament, que carreguin amb la penitència. Ells solets, naturalment.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

"És com l'avortament, s'hi pot estar d'acord o no, però és del tot necessari que es pugui avortar per tal que les persones que ho estimin oportú puguin fer-ho."

Això és com dir:

"És com el tema de la pederàstia, s'hi pot estar d'acord o no, però és del tot necessari que es pugui practicar-la per tal que les persones que ho estimin oportú puguin fer-ho."

Si senyor, liberalisme en estat pur.

(Nota: si consideres que un ésser no-nat és menys que un que ja ha nascut, o penses que un embrió o un fetus són al cos de la mare el mateix que una ungla o un pèl, aleshores no cal que em contestis; ja està tot dit)

Fisk

L'home del sac ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu. Poden fer el que vulguin amb els seus diners. El Madrid és un club de futbol, no les germanetes dels pobres. Té uns socis que elegeixen un president amb un projecte. Si el seu projecte és tirar la casa per la finestra, allà ell. Jo si fos soci del Madrid estaria preocupat pensant si es podran retornar tots aquests diners. Com que no ho sóc... ja s'ho faran.
No crec que gastar-se els diners que facin falta en un jugador que consideres molt bo sigui immoral, ni res. Cadascú fa el que pot i vol. No entenc perquè ara surten tants periodistes criticant-ho? On està el límit? Pagar 45 milions per una persona és moral i pagar-ne 95 immoral? És un negoci i prou, si els surt bé potser hi guanyaran molt, si els va malament potser s'enfonsaran. És el seu problema.

espiadimonis ha dit...

Fisk, és un tret característic teu no assabentar-se de res, barrejar xurres amb merines i supeditar l'individu a un ens superior. Brams d'ase no pugen al cel.

espiadimonis ha dit...

Home del sac, és cert: són els socis els que s'han de preocupar del que fa el president. Nosaltres a mirar-ho i -possiblement- a riure.

Anònim ha dit...

Espiadimonis: és un tret característic teu "escaquejar-te" d'argumentar i debatre. Respostes de covard no fan mal.

Fisk.

Joana ha dit...

També he llegit barbaritats aquests dies a la premsa i com tu penso que el club pot fer amb els seus diners el que li plagui...després cadascú que renti la roba bruta a casa, com s'ha de fer.
A la final amb el Barça ja vaig veure que en Ronaldo seria un bon fitxatge pel Madrid...
Discrepo amb l'anònim. No podem barrejar conceptes ni generaitzar perquè cadascun representa una situació molt diferent i no es pot treure de context. El divorci hi ha de ser i cadascú decideix.
També hi afegiré que no reobo bé que es faciliti la píndola del dia després sense recepta mèdica a les adolescents de 16 anys...i no només a les adolescents ja que un percentatge alt de qui la usa són dones d'entre 30 i 40 anys...
Bon dia Espiadimonis!

Anònim ha dit...

Gràcies, Joana, per opinar sobre el tema, i no pas desqualificar-me directament com ha fet ell. Em sembla que no està passant per un bon moment... pobret.

Pel que fa a l'argument de que no es poden barrejar conceptes, diré que, per a mi, tant la pederàstia com l'avortament lliure per motius hedonistes (no pas mèdics) representen el mateix: un tràgic abús a menors, la supeditació de una criatura indefensa a un suposat ens superior, l'adult.

I sí, crec que una responsabilitat de l'Estat consisteix en protegir els més dèbils, perquè sino, qui ho farà?

(No parlo del tema del Cristiano Ronaldo, perquè ni m'importa ni hi discrepo amb el post. Tan sols vaig trobar desafortunada la comparació amb l'avortament)

Fisk

espiadimonis ha dit...

Joana, moltes gràcies per llegir-me i pel comentari. Que passis tu també un bon cap de setmana!

espiadimonis ha dit...

Fisk,

No cauré en les teves puerilitats provocatives. No penso contestar-te més. Sempre has entrat en aquesta casa -que és la meva- amb prepotència i fatxenderia. Rellegeix bé el teu primer comentari i digues si una persona normal ha d'entrar a la casa d'altri amb aquesta manca de respecte. Els modals abans de tot, però davant de pinxos jo em revolto, què hi vols fer.
He tingut amb tu molta paciència, però si tornes a comentar aquí amb el més mínim bri de mala educació, foragitaré els teus comentaris.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Odalric ha dit...

Dius:
"Per això hem de deixar que el Reial Madrid faci les compres que vulgui pel seu compte i risc, però a més hem d'assegurar-nos que no rep cap subvenció pública, ni directa ni indirecte -com també hem d'assegurar-nos que no la rep cap altre equip de futbol, es digui com es digui."

Precisament crec que moltes de les crítiques que es fan de tot plegat són pq no es compleix el que tu dius.
Els diners que te el RMadrid o l'aval que pot oferir provenen en gran part d'una operació prèvia que es va fer a totes llums amb el consentiment polític necessari i oportú.
Tb cal dir que les entitats financeres que poden oferir al RMadrid el finançament poden incomplir el que dius al teu comentari doncs han estat en gran part avalades recentment per l'Estat, cosa que podríem dir que és una subvenció encoberta.

Per tant, estic d'acord amb tu que en una societat lliure, tothom pot fer el que vulgui amb les seves inversions (dins la llei, clar). El que passa en aquest cas és que hi ha la sospita que el RMadrid fa el que fa no amb els seus diners, si no amb els de tothom...

Tampoc sembla normal que un país pobre com Espanya (en comparació amb la competència), amb un club que no és SA pugui pagar més que un club d'un país ric com Alemanya o Anglaterra, o que un club propietat d'un magnat del petroli...

Qui guanya una subhasta és qui te més diners... i és aquest el cas? Pq?

espiadimonis ha dit...

Odalric,

Els diners que el Madrid va treure de l'anomenat "pelotazo" ja se'ls van ventilar. Ara, per fer les compres que estan fent, han sol·licitat i obtingut un crèdit. No els hi han donat per la seva cara bonica, no. Els banc i caixes que els presten agafen com a garantia el patrimoni del club i, no et càpiga cap dubte, si no hi ha cap xanxullo pel mig, els madridistes s'hauran d'acabar venent el Bernabéu.
És cert que el Madrid tradicionalment s'ha beneficiat de la vista grossa de l'Estat - i de vegades de manera molt descarada- per això dic que s'haurà d'estar amatent a que no hi hagi joc brut.
I per últim, el Madrid, que és un club de fama mundial i per tant genera diners, sempre es podrà gastar més diners que la majoria dels de la Gran Bretanya i Alemanya (sense arribar a la bogeria que estem veient), excepció feta dels que tenen al seu darrera els magnats russos o àrabs.

Dr Purva Pius ha dit...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.