dissabte, 21 de maig del 2005

LA CLONACIÓ

Ja fa molt de temps que es parla de la clonació, fins i tot de la humana. Crec que hi ha una confusió terrible sobre el tema, bàsicament deguda a la manca d'informació o manca de claredat quan aquesta existeix. Ara ens han arribat noves extraordinàries de Corea. De la Corea lliure i capitalista, naturalment. Cada vegada és més a prop la possibilitat de clonar òrgans del ésser humà, la qual cosa farà que la possibilitat de rebuig sigui nul•la i la disposició dels òrgans per ser trasplantats feta dins un temps raonable i prou segur. Serà un avenç extraordinari, però cal investigar més i millor, per això no entenc la gent que no està d'acord amb aquesta experimentació. És clar que hi han d'haver normes per garantir el respecte als embrions, però la recerca científica no pot ser aturada per morals retrògrades.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Més enllà de la moral retrògrada està l'establiment de límits i el seu cumpliment. No tot val ni es vàlid al.legant el bé de la humanitat. Sabràs que al llarg de la història s'han comés infinitats de crims contra l'esser humà,molts d'ells utilitzats per a experimentar medicaments o operacions diverses (ho dic pensant amb els camps de concentració nazis, allà es va fer de tot).
El que m'espanta a mi com a ciutadana d'aquest món es quí estableix els límits de la experimentació, quins son aquests límits i naturalment el seu compliment.

espiadimonis ha dit...

Benvolgut anònim/a,
Estic totalment d'acord amb que s'han d'estalir uns límits i un codi de conducta per aquests experiments. El que demano és encarar la realitat, no defugir-la, i tenir present que la ciència no es pot aturar. Les lleis les han de fer els polítics, que és la seva feina. El més normal és que constitueixin un comité que redacti un memoràndum després d'haver consultat els científics, i redactin unes lleis per el bé de la humanitat. Això significa pensar en tothom i a llarg termini.