dimecres, 31 d’agost del 2005

LA TONTERIA DE SEMPRE

Al estranger ja ho han dit i estranyament ha estat a Alemanya, un país seriós. Com que no acostumo a escoltar els mitjans de comunicació d'aquí, no sé si ho han dit o no, però en el cas que no ho hagin fet, no crec que triguin gaire a fer-ho.Es tracta de cercar un culpable de l'huracà Katrina. Com haureu pogut suposar, el culpable no és la mare natura sinó que és el Sr, Bush. Fent gala d'una ignorància sense parió i d'un cretinisme superlatiu, els de sempre ja han trobat culpable. I tot això ho han fet sense mirar les estadístiques que indiquen que la freqüència actual els huracans no tan sols no és superior sinó que als anys 50, quan de l'escalfament global no se'n parlava perquè no existia, era encara superior.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No es que la culpa de l'huracà sigui d'en Bush. Es que els serveis de seguretat i protecció civil (no sé com es diu allí) estadouniencs, per una raò o una altra, no han dut a terme correctament la seva tasca (i els comprenc, ja que un milió de persones no les protegeix qualsevol).
Sinó com s'explica que havent arribat l'huracà a Nova Orleans amb dos graus de força menys dels previstos, hagi causat tantes destrosses i tantes morts?

espiadimonis ha dit...

Crec que la força de l'huracà era superior a la que esmentes (pensa que en aquelles regions n'estan prou preparats), tot i així, ha estat de tal magnitut que tota protecció civil ha estat poca i tret d'ordenar l'evacuació (cosa que es va fer) no crec que es poguéssin fer gaires coses més mentre s'esperava l'huracà. Tinc prou confiança en l'empenta dels americans per estudiar el cas i, si s'esdevé que humanament es podia haver actuat d'altre manera per tal de minimitzar la catàstrofe, n'assumiran la lliçó per tal de millorar el sistema.