divendres, 26 d’agost del 2005

QUINES COSES PASSEN!

Fa pocs dies vaig sentir una notícia que, al meu entendre, constava de dos parts: Per una banda parlava de l'anunci d'una segona versió en la mort del jove brasiler a mans de la policia britànica i per l'altre, de l'enviament per part del Brasil d'uns experts per tal d'investigar la citada mort.
En el primer cas, de confirmar-se, es tractaria d'un cas ben lamentable, tan per la mort en sí com de l'engany portat a terme per la policia, però tinc la suficient confiança en el sistema judicial britànic i no dubto que indagarà per fer sortir a la llum la veritable versió dels fets.
En quan a l'enviament d'experts per part del Brasil, tot i legítima, no vaig poder evitar pensar en els assassinats dels "meninos da rua", en les corruptel·les dels polítics que han sortit a llum darrerament, en les morts de tanta gent a mans de les màfies que impunement destrossen la selva amazònica, en els segrestos que pateix la gent amb una mica de possibles i en tants altres casos d'injustícies al bell país sud-americà. Per què no posen el mateix zel en esbrinar les morts i/o injustícies del seu país com l'estan posant amb el jove mort per la policia britànica?