dijous, 8 de desembre del 2005

ES BUSQUEN ELS DINERS

Els pobles primitius que cacen o caçaven animals per alimentar-se, solien honorar-los i demanar-los perdó una vegada abatuts. Ho feien en senyal de respecte i com una unió o connexió espiritual entre home, animal i el món que els envoltava i aixoplugava. Aquest mateix respecte i veneració haurien de sentir els nostres polítics i funcionaris quan ens cobren - sovint de mala manera- els impostos. És a nosaltres que deuen el càrrec, el sou i la possibilitat de gestionar milers de milions d'euros i això crec que mereix un respecte. En primer lloc perquè no són pas a la poltrona com si fossin els amos i senyors absoluts, sinó que tenen un càrrec per servir-nos a nosaltres, i respecte pels diners que els contribuents, en la seva majoria, els han costat molt de guanyar perquè els vinguin a malbaratar i/o gastar-los sense dir-nos en què.
Tot això ve a tomb perquè a la web de la Fundació Catalunya Oberta, ha aparegut una informació dient-nos que la Diputació de Barcelona ha aprovat els pressupostos per l'any 2006, però sense dir-nos com i de quina manera se'ls pensa gastar, cosa absolutament mancada de respecte cap els contribuents. A més ens diu que el pressupost ha augmentat en un 12,7% respecte al del any anterior, la qual cosa significa menys llibertat de decisió i menys poder adquisitiu pel poble. Tan adormits estem que no ens adonem que ens aixequen la camisa? Com és possible tanta passivitat davant aquest increment de l'estatisme i la presa de pèl que significa no donar la més mínima informació de com es gasten els nostres calers?

1 comentari:

Perot lo Lladre ha dit...

Em semble que hi ha una cosa que voste no te clara. El regim poltitic sota el que vivim no es una democracia, un govern del poble, perque en que governa al poble quan nomes fa que escollir cada quatre anys entre dos tius iguals? El regim politic que fruim es mes ben descrit com partitocracia, que es el govern dels partits en benefici propi i dels seus patrons, els que els hi paguen les campanyes electorals. Si s'ho mira aixi s'estalviara molts cobriments de cor.