dissabte, 5 d’agost del 2006

SUBVENCIONS

La Unió Europea te clares evidències que tant el govern xinès com el vietnamita subvencionen la seva indústria del calçat per poder així guanyar quota de mercat dins la Unió. Arran d'això, i amb l'excusa que és una maniobra injusta, s'estan estudiant mesures per taxar aquests productes. La pregunta és: no estan fent el mateix els països de la Unió quan subvencionen un seguit d’indústries nostrades? I què me’n dieu de les subvencions agrícoles que fan que un enciam europeu sigui més barat a l’Àfrica que no pas un enciam local? O subvenciona tothom, o no ho fa ningú.

Aquesta mesura de gravar els articles que venen de fora no serveix de res. Només serveix perquè subvencionin encara més el producte i els habitants d'aquests països, pobres de per si, encara hauran de pagar més impostos per poder subvencionar les seves indústries.

Jo crec que la Unió Europea hauria de donar exemple i retirar les subvencions a tots els seus productes. I si els altres països ens volen regalar els seus impostos, no és pas problema nostre, sinó dels seus pobres i soferts contribuents.