dissabte, 28 d’abril del 2007

MÉS CONTROL

Des que hi ha democràcia en el nostre pobre país, els polítics que formen part del govern s'han aprofitat del indigne sistema electoral que tenim per tenir un control ferri i absolut del parlament, dit en altres paraules, el poder executiu controla el poder legislatiu. La separació de poders, bàsic en tota democràcia que vulgui merèixer aquest nom no s'ha tingut mai en compte aquí.

Tal com estan les coses, el partit que governa o ha governat es dedica o s'ha dedicat a controlar els mitjans de comunicació i la cultura, i d'aquesta manera s'assegura que a la gent li arribi un missatge adulterat, manipulat i conforme als seus interessos, que són, entre d'altres, perpetuar-se en el poder.

Darrerament, però, m'adono que no en tenen prou amb això. Esperonats per les seves pròpies mentides i havent inculcat els missatges bàsics a la població (el més perillós, que l'estat ho pot fer molt millor que la iniciativa privada), cada vegada anem per un pendent més inclinat cap al control absolut de les nostres vides per part del govern de torn. Així doncs, veiem que, si fins ara els polítics deixaven l'economia en mans privades, cada vegada volen incidir més en aquest camp amb propostes surrealistes i del tot contràries al lliure mercat i a la no intervenció del govern.

1 comentari:

Odalric ha dit...

De fet, la mediocritat dels nostres dirigents s'escampa, no pas s'encongeix.
És del tot normal que afecti els elements que defineixen una democràcia i per davant de tot, el mercat.