dissabte, 6 d’octubre del 2007

LA MULTICULTURALITAT

En tot aquest afer del vel, que ens ha estat distraient durant uns dies de les misèries polítiques del nostre país, hi ha hagut la intervenció de la Generalitat en el sentit de permetre portar el “hijab” a la nena musulmana. Però no us penséssiu pas que el govern ho ha permès en nom de la llibertat individual, ells ho han autoritzat per raó d'aquesta cabòria progressista anomenada “multiculturalitat” i “diversitat”.

Però el que potser ignora el govern, i per descomptat la majoria de la gent, és que la multiculturalitat és racisme amb la disfressa del políticament correcte, perquè sosté que la identitat de l'individu i la vàlua personal venen determinades per la pertinença ètnica o racial i no pas per les seves accions o eleccions, i que totes les cultures tenen el mateix valor, a pesar dels seus punt de vista i de com tractin la gent. Així, la visió oficial i actual del govern ens diu que la civilització occidental, amb els seus èxits evidents tan en el camp de la moral (que ha portat a la democràcia i el respecte a les llibertats) com en el tècnic (nivell i esperança de vida) , no és pas superior a les dictadures del tercer món.

L'objectiu del govern, al permetre i fomentar el multiculturalisme, no és pas la igualtat de drets, sinó fer-se una base de poder polític pel grup i els simpatitzants del grup que ells diuen representar.

L'única vacuna per aquesta bestiesa de la multiculturalitat és la doctrina de l'individualisme i l'ètica de la justícia. L'individualisme sosté que cada persona és una entitat sobirana que té un dret inalienable a la vida, i que forma les seves pròpies idees i el seu caràcter pels seus propis pensaments i les seves pròpies accions. També diu que una societat civilitzada, o qualsevol forma d'associació, cooperació o coexistència pacífica entre persones, es pot aconseguir només en la base del reconeixement dels drets de l'individu, i que el grup, com a tal, no té altre dret que els drets individuals dels seus membres.

7 comentaris:

Artur ha dit...

Anava abans d'ahir en cotxe escoltant la tertúlia matinal de Catalunya Ràdio i el Sr Barbeta, cap de la secció política de la Vanguardia, va dir que "el nostre, és millor", és a dir, el pensament occidental és millor que l'islamisme. En aquell moment van saltar com a lleons engabiats el Sr Roura i una periodista que escriu a El País i van treure el tema d'una noia de l'Opus, amb càncer, que els seus pares van martiritzar en no deixar que els medicaments analgèsics i contra el dolor se li administressin. Ràpidament la brigada soviètica va carregar els canons anti-cristians.

La multiculturalitat és un mètode per a esborrar i diluir les nostres tradicions. Recordem que el catalanisme té bons vincles amb Montserrat i amb el cristianisme de base. És com el "metropolitanisme": portem flamenco, música gitana, música turca, música asiàtica, jazz i tot el que calgui: l'important és rellevar a provincià allò que és català.

El govern Montilla té com a prioritat la suau espanyolització de Catalunya, sabent-se portador de la més clàssica i moderna posició "políticament correcta", que és el socialisme "guai", la multuculturalitat i el progressisme babau (mayolisme).

En fi, el nostre vaixell fa aigües per totes bandes i davant tenim "la acorazada brunete". Per a més "inri", el nostre president és un quinta-columnista abanderat.

Mals temps per al liberalisme catalanista o pel catalanisme liberal.

Moré ha dit...

Jo ho veig així:

http://guiadeperplexos.blogspot.com/2007/10/el-vel-les-escoles.html

espiadimonis ha dit...

Artur,
No es podia esperar altre cosa de Catalunya Ràdio, ja fa anys vaig deixar d'escoltar-la perquè em produïa urticària. De fet, però, en aquesta casa no hi ha cap emissora que em plagui de debò. Jo acostumo a escoltar RAC1, i el primer dia que van tractar el tema del mocador, jo esperava trobar una visió moderada i liberal però, per la meva decepció, tots 4 tertulians van estar en contra de portar el hijab. M'ho podia esperar de dos d'ells, n'Antonio Franco, ex-de El Periódico, i en Pérez de Rozas, socialistes de pro, però dels altres dos n'esperava més. Per la resta del teu comentari, et diré que tens tota la raó, aquest país va de cap per avall i no se li veu el final...

Moré,
En el meu post anterior, toco directament el tema del hijab, no sé si l'has llegit. Pel què he vist al teu blog, les nostres posicions són prou semblants, cosa que, des del respecte i l'admiració que sento per tu, em satisfà enormement.

Anònim ha dit...

La lectura que fan de l'Alcorà alguns musulmans del segle XXI és anàloga a la que feien de la Bíblia els inquisidors. Per això crec que aquells, alguns musulmans, són lluny d'arribar a entendre i acceptar l'estat de dret, la llibertat de l'individu i el respecte per l'altre.
Sobre aquesta base, pretendre posar dues maneres tan diferents de veure el món en un pla d'igualtat respon, al meu entendre, a un error. Segurament no volgut, però error al cap i a la fi.
Des del punt de vista de la persona "il·lustrada" (entengui's el sentit afrancesat del terme), naturalment accepto, entenc i no tinc cap problema que cadascú porti el que li doni la gana. Des d'un punt de vista pràctic, però, no entenc perquè se'm demana que respecti qui no em respecta a mi (dones occidentals que s'han de tapar el cap obligatòriament, homosexuals penjats de la forca...). Definitivament, crec que s'hauria de parlar més de respecte i comprensió mutus, i deixar la correcció política de banda!

Moré ha dit...

Si que l'he llegit i hi coincideixo. No podia ser d'una altra manera. A mi també em satisfà que hi hagi liberals i nacionalistes conseqüents a Catalunya que entenguin la situació. Ho he reflectit en una correcció del meu post.

Joana ha dit...

Ja se n'ha fet ressó la premsa internacional. Estem a l'ull de l'huracà. Serà per distreure'ns de les mancances del sistema educatiu quan comença un nou curs i " repetim" els mateixos problemes?
Durant aquest trimestre només es parlarà del mocador i descuidarem l'arrel , allò que cal explicar als nens i nenes i a molts adults , pares o no.
Bon cap de setmana!

espiadimonis ha dit...

Ferran,
Estic prou d'acord amb el teu comentari, i tens tota la raó de demanar-los respecte però, tal com ve a dir en Moré al seu post, no pel fet de que els àrabs no tinguin llibertats en els seus països en n'hem de privar nosaltres en el nostre.

Moré,
Gràcies per la menció que em fas en el teu post. T'ho agraeixo.

Joana,
Certament, això no fa més que desviar l'atenció de problemes -escolars i polítics- molt més greus. Forma part de les misèries morals del nostre país.
Bon cap de setmana per a tu també.