dilluns, 15 de novembre del 2004

UNA VISIÓ

"Llibertat? per a què?"
Lenin


Unió Soviètica, Xina, Polònia, Rumania, Bulgària, Txecoslovàquia, Alemanya Oriental, Albània, Corea del Nord, Cuba, Hongria, Mongòlia, Nicaràgua...són alguns dels països que han estat governats i en alguns casos, per desgràcia per a ells, són encara governats per régims comunistes. Tots aquests païssos han destacat per la manca de llibertat dels seus ciutadans i per tenir una economia miserable. De la teòrica supressió de classes han passat a tenir una jerarquía més forta fins i tot que la classista anglaterra victoriana de finals del segle XIX.

Alguns afirmen, sense por de fer riure, que això no és autèntic comunisme. Tots aquest governs, tenien -i tenen en els cas que encara governin -com a llibre de capçalera "El capital", llibre pseudo-cièntífic, talment com els llibres d'astrologia.

Els tirans, comunistes o feixistes, canvien la realitat per encabir-la dins els seus dogmes, és a dir, la realitat, per óbvia que sigui, mai no els fa canviar la seva ideologia, és la realitat la que ha de quadrar dins la seva absurda doctrina. És com voler fer entrar un clau per la cabota.

Per tal que no informin els ciutadans del fracàs miserable del seu govern no volen la competència d'altres partits, ni la llibertat d'expressió, i obren camps de treball per "reeducar" els dissidents o executar-los, directament.