dimarts, 26 d’abril del 2005

QUE VÉNEN ELS XINESOS!!!

Ara que els xinesos irrompen al mercat mundial, tothom es posa a tremolar del mal que poden fer a les indústries nostrades, la majoria antiquades i sense cap visió de futur més enllà del benefici immediat. Aquests mateixos empresaris, clamen a l’Estat que els doni subvencions per tal de “regular” el mercat i que els permeti sobreviure, no perdre llocs de treball i encetar una era de prosperitat i felicitat perpètua.
La realitat és molt diferent. Traduït al llenguatge normal, es tracta de agafar diners del contribuent i donar-los a una empresa que és a la UVI, una empresa que és a punt de fer fallida, una empresa, en definitiva, que no lluita ni lluitarà per resultar competitiva i adaptar-se als nous temps.
¿Algú s’imagina que els obrers que manipulaven els telers manualment, abans de la revolució industrial, haguessin imposat les seves tesis? Ells es pensaven que els esperaven l’atur i la ruïna, però no fou així. La revolució industrial feu que les empreses que no ho van entendre haguessin de tancar, però se’n van obrir de noves a més de crear-se nous llocs de treball en indústries de noves tècniques.
El món empresarial s’assembla a un arbre: algunes s’han d’esporgar per tal que d’altres creixin més ubèrrimes. Tots els diners que els contribuents deixin de pagar a les empreses amenaçades de ruïna, s’ho gastaran d’una altre manera, estimulant així el lliure mercat, base de la nostra economia