dissabte, 10 de setembre del 2005

GAS NATURAL vs. ENDESA

Gas Natural ha llançat una OPA sobre Endesa i les essències pàtries del espanyolisme s'han posat a fer el què millor saben: bramar.

Jo no sé massa coses d'economia, ni sé si aquesta fusió entre Gas Natural i Endesa vulnera les normes contra els monopolis, en tot cas ja hi han organismes que s'encarregaran d'estudiar-ho i, si són imparcials i independents, podem estar segur que la resposta serà la adequada. Però hi ha hagut gent que, tenint-se per liberals i emparats per mitjans de comunicació que també fan ostentació de liberalisme, han escopit la bilis tòxica que porten dintre seu. Han arribat a dir, sense por de fer el ridícul, que "La Caixa" cerca amb aquesta operació la independència política de Catalunya. Aquesta és només una de les moltes frases que han deixat anar, n'hi han moltes més que no cal repetir perquè no vull que us moriu de riure.

Si aquesta genteta fos liberal de debò, hagués mirat aquesta operació com el que realment és, una simple operació de mercat en la qual els accionistes d'ambdós companyies són els únics que han de decidir el destí de llurs societats. ¿O és que és normal que la dreta cavernícola espanyola i els seus acòlits prefereixin que una empresa forana controli Endesa abans que ho faci una de catalana?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Els budells, "las visceras", pesen molt mes que les ideologies, mes que el liberalisme. Per aixo no puc evitar riure (la rialleta catalana, ja saps) davant dels liberals (?) espanyols.

Albert d'Urgell ha dit...

El liberalisme continua sent pecat a Espanya, no hi ha res a fotre. I n'hi ha que es diuen ara liberals perquè la "democràcia orgànica", d'on no s'han mentalment mogut, ja no fa patxoca. Nihil novum sub hispaniae sole.

Ja ho ha deixat clar la Espe:

“Es una mala noticia para Madrid que la sede de una empresa eléctrica multinacional y una de las grandes empresas españolas [Endesa] se traslade fuera del territorio nacional [Barcelona].”

Si hi hagués un moviment (i no solament un sentiment) independentista a Catalunya, amb això en tindria per tirar una dècada.