dissabte, 5 de novembre del 2005

PROGRÉS VS. ESTUPIDESA

El President nord-americà George Bush ha anat a la reunió de països americans que té lloc a l’argentina per mirar de convèncer els seus homòlegs que es vagi instaurant el lliure comerç a la zona. La resposta de la gent ha estat anar a una manifestació encapçalada pel demagog i populista Chávez, manifestació que ha acabat per incendiar aparadors. (¿No us recorda a l’esquerra europea de la trencadissa?). Chávez també ha promès anihilar el sistema capitalista a tot sud-amèrica.
És clar que, els polítics, en un país de lliure mercat els és més difícil el governar amb despotisme. Chávez, al controlar els pous de petroli del seu país, controla també els mitjans de subsistència i en conseqüència també la voluntat dels subvencionats. És per això que no vol ni sentir-ne a parlar de cap zona de lliure comerç al continent americà. Per a ell significaria fer unes reformes econòmiques que tard o d’hora portaria la societat civil del seu país a no dependre del seu govern per sobreviure. La ignorància i la incultura de la gent assistint a la manifestació i lloant la política de Chávez ha fet la resta.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tancament d'ideesxavui per raons de seguretat.... ens sap molt de greu...

Anònim ha dit...

Entre les coses que els EUA ofereixen als països sudamericans en el marc del ALCA hi ha la següent:
- Les empreses americanes instalades a, diguem, Argentina tindran tracte de empresa nacional, es a dir no pagaran arantzels pel que fabriqiuin al pais, cosa normal, i tampoc, i ja no es tant normal, pel que importin de qualsevol sucursal a qualsevol pais del mon.

A canvi els ofereixen el que en diuen apertura del mercat EUA de productes agricoles. Aquesta apertura te, pero, moltes notes al marge, com que impideix la entrada als EEUU de qualsevol producte que pugui competir directe o indirectament amb els productes agricoles nacionals. Hi ha una llista increiblement detallada del que es pot importar i per quines finalitats especifiques.
No es estrany que a Sudamerica es mirin l'ALCA amb poca confiança.
Visca el lliure mercat !
Visca !