dimecres, 5 d’abril del 2006

LES ARMES DE DESTRUCCIÓ MASSIVA

Com tots sabeu, Saddam Hussein està sent jutjat per haver assassinat 148 xiïtes. Avui s'ha sabut que l’expresident iraquià serà acusat, a més, del genocidi de 50.000 kurds. Sembla ser que Saddam hauria gasejat aquesta gent amb armes químiques -concretament gas mostassa- el 1988. Tots els mitjans de comunicació nostrats n'han informat, mal que sigui discretament. El què no han dit, però, és que aquestes armes químiques són considerades armes de destrucció massiva, contradient així l'estúpida versió de propaganda amb la qual ens obsequien contínuament. Que Saddam Hussein hagués ordenat cometre aquesta matança amb aquest tipus d'arma no és pas notícia, qui ho volia saber ho sabia. El fet imperdonable és la irresponsable manipulació de la pràctica totalitat dels mitjans de comunicació nostrats amb versions interessades i comentaris ridículs com ara: "No hi havien armes de destrucció massiva al Irak".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El pretext de Bush per atacar l'Iraq era que Saddan Hussein o, en el seu defecte, el govern iraquià, poseien armes de destrucció massiva.
Que les poseissin en un passat no vol dir que hi fossin en el moment de la invasió. La lògica ens diu que també s'haurien d'haver trobat al moment de la invasió, però si no ha estat així, la invasió d'Iraq per part dels EUA perd un dels pilars bàsics de la seva legitimitat.

espiadimonis ha dit...

Hagués perdut un dels pilars bàsics de la seva legitimitat en el cas que Saddam Hussein hagués demostrat haver destruit l'arsenal d'armes, cosa que mai no va fer. Donat que mai va presentar cap prova de que no en posseïa, el món civilitzat tenia tot el dret a creure que sí les tenia, obrant així en conseqüència. Hi van haver païssos (Sudàfrica, n'és un cas) que van demanar ajut a la ONU per tal de destruir la bomba atòmica que en aquell temps posseïa. Ara Sudàfrica ja no té armes de destrucció massiva i tothom ho sap. Per què no feia Saddam Hussein el mateix?