diumenge, 13 de març del 2005

ELS TRANSGÈNICS I ELS MICOS

De fa uns dies que a Barcelona hi han uns joves potencialment delinqüents penjats d'alt d'un arbre. El motiu? Lluitar contra els transgènics. Ells no ho saben, però la manera de queixar-se és tremendament metafòrica. En efecte, o intentes progressar pel bé de la humanitat, o tornem als orígens, és a dir, dalt dels arbres a fer el mico.

Vagi per endavant que no sé gran cosa dels transgènics, però tampoc sé gran cosa dels pesticides, i la veritat, posats a triar un dels dos, trio el primer, que com a mínim no té porqueries químiques. ¿Que la gent té el dret de triar quin del dos mètodes prefereix? Naturalment. Com també té el dret de que li expliquin amb precisió les avantatges i inconvenients d’ambdós mètodes. Ara com ara, pels mitjans de comunicació, només trobo crítiques despietades cap els transgènics i programes on s'entrevista a enemics acèrrims d'aquests, però cap programa on se n'expliquin les possibles bondats.

Se’ns diu que els pagesos queden en mans de els fabricants de gra, com si de l'altre manera fossin totalment autàrquics. ¿És que algun pagès que es vulgui dedicar seriosament a la seva feina no depèn d'un altre fabricant com per exemple el de tractors? Estem tractant la pagesia com si fos un sector excepcional i no és ni més ni menys com qualsevol altre, que ha de lluitar pel progrés per sobreviure.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El tema dels transgènics és un tema que m’interessa especialment. Particularment, estic totalment en contra dels aliments modificats genèticament o transgènics. Em sembla un tema molt seriós i perillós, més de lo que les persones avui dia ens podem arribar a imaginar. Un exemple d' aliment modificat genèticament seria i és, perquè ja s’ha fet, un tomàquet amb l'ADN d’un peix, uf, és a dir estan posant l'ADN d’un animal a una hortalissa, això és antinatural. Aquest tipus de modificació genètica pretén que el tomàquet tingui millor aspecte i que duri més temps fresc.Un altre exemple son els cereals, molts d’ells utilitzats per a l’alimentació infantil, la majoria dels dolços, la xocolata, aliments en llauna, ...
Existeix una llista negra de productes transgènics, jo ho miro a través del google:"lista negra de transgénicos", us animo a que aprofundiu en el què mengeu, i espero que amb el temps sigui una obligació per als fabricants,posar a l’etiqueta si estan o no modificats, perquè la gent, tenim el dret de saber el què mengem i així poder triar lliurement si els volem o no consumir.
Respecte als agricultors, personalment veig diferent el estar sotmès al avanç tecnològic per a millorar i optimitzar la feina del camp, que prou dura és, que el estar sotmès a la compra de llavors. És a dir, els pagesos ja no podran replantar les llavors de lo que han plantat, perquè seran improductives, les hauran de comprar cada vegada i sincerament no crec que sigui massa bo, que les multinacionals tinguin al seu poder la natura.