dimecres, 30 de març del 2005

LLIBERTAT INDIVIDUAL A LES AULES

Fa uns mesos va sorgir a França una llei que intentava regular l'ús de símbols religiosos: el mocador cobrint el cap de les nenes musulmanes, la kippa dels jueus i la mida de les creus que poguessin portar els creients cristians.

Jo crec que França és un país que Déu nostre Senyor va posar al món perquè poguéssim riure de gust amb les bestieses que arriba a fer, i aquesta seria una de les més hilarants si no fos que és alhora ridícula i, cosa més greu, atempta contra la sagrada llibertat individual de les persones.

¿Us imagineu als professors a l'entrada de l'aula amb un peu de rei intentant mesurar la grandària de les creus que porten penjades del coll els nens i nenes? ¿I què me'n dieu d'aquesta moda que vam tenir fa un parell d'anys on les nenes d'aquí es posaven un mocador de pastureta al cap? ¿Comptaria com a mocador musulmà? ¿Quin seria el criteri que usaria el professor per discernir si és un mocador de creença o de moda? ¿Es guiaria pel color de la pell?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Suposo que no et recordaras de mi, procedeixo de La Comunitat, aquell entendridor lloc on et van fotre fora de manera fina com ho intenten amb mi.
Només volia fer un comentari gracios, que a França no utilitzen peu de rei per què són monàrquics. És un acudit dolent, que serveix més per saludar-te que per una altra cosa.

espiadimonis ha dit...

Benvolgut newrais,

Clar que em recordo de tu, eres una de les poques persones amb dos dits de front d'aquella weblog tan sinistre que no vull anomenar. Encara hi escrius? La veritat és que més d'una vegada he estat temptat d'entrar-hi, més que res per llegir alguns blogs que valien la pena, un d'ells el teu; però el preu que havia de pagar (entrar i veure les ximpleries que escriu el titular de la web al seu fòrum particular i altres bestieses que alguns escrivien) em produeix urticària cerebral. Que consti que ara podria entrar i refregar-li per la cara la celeritat que està prenent el tema de l'orient mitjà, ara que aquell ésser corrupte i miserable ja és mort, però si ell és prou sincer amb si mateix ja ho deu haver vist. No sé si entraràs per llegir aquest comentari, si ho fas i per ventura escrius en un altre lloc, fes-m'ho saber que entraria a llegir-te.

Res més, rep una encaixada de l'amic espiadimonis.


PD ¿Et fan molt la punyeta aquells comunistes del carall?