dimecres, 30 de març del 2005

LLIBERTAT INDIVIDUAL A LA CARRETERA

Cada vegada que finalitza un període festiu, tenim la mateixa murga: El nombre de morts i ferits en accidents de trànsit en operacions de sortida o tornada. El govern de torn s'esforça en intentar rebaixar l'estadística de víctimes en nom de no sé quin orgull de poder dir que som un país civilitzat, però jo pregunto: On comença el poder de l'Estat per obligar-me a cordar-me un cinturó o posar-me un casc i on acaba la meva llibertat individual?

Entenc perfectament que s'obligui al conductors a portar els seus vehicles a una inspecció tècnica, el seu deteriorament podria causar un accident en el qual s'hi veiessin implicades terceres persones, i aquestes es mereixen que algú les protegeixi dels animals que es disfressen de persones i condueixen un vehicle, però, què me’n dieu quan l'única persona implicada és un mateix? Per què se m'obliga a portar cinturó o casc en el cas que vagi amb moto si només jo puc prendre mal? ¿No és meva la llibertat de prendre decisions que afecten única i exclusivament la meva vida?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

el poder del estat,comensa cuan surt elegit a les urnas.
el meu parer sobre aixo es el seguent:fa temps,un conductor va posar una demanda devant dun jutje sobre aixo i la perdre.
explico un exemple:
si tu et vols fer una casa,encara que sigui per tu sol,has de seguir unes normas que marca l'estat,per que la casa no caigui,i tingui els serveis adecuats,dites normas has de seguirlas obligatoriament,primer per la teva propia seguretat,i despres per la seguretat dels demes,ja que si la casa cigues,tu demndarias a la constructora.
dons per aixo mateix,l'estat posa unas normas per conduir cotxe o moto,o lo que sia a motor,obligatoriament has de complirlas,tan per la teva seguretat com la dels demes.
eixa es la meva opinio.bandarra

Anònim ha dit...

Espieta, uixxx
Estaria d'acord amb tu, si a aquest país no existis la Seguretat Social, la qual et cobreix dels danys que et pots causar amb la teva "llibertat individual" d'anar sense cinturó o casc, però no crec que fos just que part dels meus diners es facin servir per cobrir les necessitats metges que et calguin en el cas que tinguessis un accident en el qual haguessis estat un imprudent deliverat amb la teva dita "llibertat individual", la qual com ja he comentat estaria molt bé en un país, com per exemple els EUA, on si et lesiones t'ho pagues tu.
Apa, per no haver-te contestat mai a cap blog, ara ja no es podrà dir, hehehehe.
Púmia

espiadimonis ha dit...

Mira Púmia, has obert la caixa de Pandora i han sortit les subvencions, regals i impostos que van a omplir butxaques alienes perquè, ¿haig de pagar jo, que no fumo, les operacions que inevitablement hauran de sotmetre's els fumadors (extirpació de cordes vocals, càncers variats, etc, etc) així com les seves radioteràpies i quimioteràpies? ¿Haig de pagar jo, que no pariré mai, les sales de parts dels hospitals públics? ¿Haig de pagar jo, que no tinc fills, les escoles públiques? Podríem continuar “ad infinitum”, però crec que ja se'm ha entès, oi?

Anònim ha dit...

Comparteixo l’opinió exposada en los dos comentaris anteriors i a més a més vaig una mica més enllà. Potser us semblarà estúpid eh, però mira és la meva opinió. Allà vaig; espiadimonis, que m’he dius del sofriment de la gent que t’estima? que m’he dius del sofriment de la persona que hipotèticament causa l’accident i que veu impotent com et fa més mal del compte per tu no portar casc o cinturó?
No vivim sols en aquest món, vivim dintre d’un entramat social molt complex i em de pensar amb els demés i transcendir el nostre egoisme. em de tenir pressent que les nostres accions no només ens repercuteixen a sobre nostre, sinó que van esquitxant a molta més gent.
Només una cosa més, he vist accidents de gent que no portava el cinturó i que per aquest motiu a matat al conductor del vehicle, que sí que anava lligat, al sortir disparats i xafar al conductor.
Al final, no sé si ho expressat tal i com ho volia fer, espero que m’entengueu.