dimarts, 26 de juliol del 2005

UNA MICA D'IGUALTAT

Nou dones -algunes d'elles casades amb fills i fins i tot nets- que professen la religió catòlica han estat ordenades capellanes i diàcones de manera no oficial a bord d'un vaixell en aigües internacionals entre el Canadà i els Estats Units. Per a major èxtasi, han estat ordenades per tres bisbes femenines. Les dones ordenades corren el risc de ser excomunicades, tal com va passar amb altres set ordenades el 2002. Argüeixen que la llei que les impedeix ser ordenades és totalment injusta.

Jo, que sóc batejat però em declaro formalment ateu i allunyat de la religió, no puc per menys que donar ànims a aquestes dones i desitjar-los-hi que tinguin sort en la seva tasca. Si fos per mi, els capellans es podrien casar, les dones podrien ser ordenades i, a més, el rector/a d'una església seria triat democràticament entre els seus fidels.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No cal que se'n privi de tenir dones "capellanes", capellans casats, ... Nomes li cal afiliar-se a qualsevol de les esglesies evangeliques que ho permeten, que deuen ser mil. Si a mes vol escollir demcoraticament el capella, i fins i tot el bisbe, es pot fer menonita.
Que jo sapigua no obliguen ningu a fer-se capella, i fins i tot ho poden deixar amb força facilitat, pero mentre siguin dins els cal complir les normes. Que pensaria voste d'un fan del Madrid que es fes del Barça perque li queda mes aprop i una vegada fet soci digues que vol que els jugadors es vesteixin de blanc, com el club de sus amores? Fora mes facil que es busques un altre club, oi? Doncs aixo mateix.