diumenge, 3 de juliol del 2005

IRAQ

Si sou dels que us refieu dels mitjans de comunicació d'aquí (especialment de TV3 i el seu corresponsal ignorant de la zona) a l'hora d'informar-vos, segurament que a hores d'ara tindreu la certesa que a l'Iraq la situació no pot ser pitjor i que aquest país esdevindrà un nou Vietnam. La situació no pot ser més contrària i, per mostra, aquí van unes dades extretes del diari Avui, en l'article del Sr. Quintà, un dels poc que val la pena llegir en aquest país.
Abans de la guerra hi havien a l'Iraq 833.000 telèfons, ara n'hi han 3.300.000. També abans de la guerra hi havien només 1.000 usuaris d'internet, ara n'hi han 160.000. Abans de la guerra no hi havien televisions, ràdios, ni diaris i revistes privats. Ara n'hi han 23, 80 i 170 respectivament.
La producció de petroli (tota en mans del govern sobirà Iraquià, contradient els imbècils que deien que aquesta guerra es feia per petroli) ha passat dels 300.000 barrils diaris a 2,1 milions. Hi han moltes més dades, totes elles positives, però acabaré dient que el govern Iraquià té una aprovació del 75% de la població, cosa inèdita al nostre vell continent.