dimarts, 4 d’octubre del 2005

L'INTERVENCIONISME DE L'INSERSO

Un any més per aquestes èpoques, els nostres ancians fan cua davant les agències de viatges que gestionen la INSERSO per poder viatjar per quatre rals. Vagi per endavant que crec que els nostres vells, que han patit la guerra civil i/o la postguerra i posteriorment van aixecar el país amb penúries, es mereixen un bon tracte i una bona jubilació, però penso que si haguessin viscut en un país de llibertat, sense un govern mafiós que els va robar diners amb l’excusa de proporcionar-los pensions quan fossin vells i se’ls van rebentar per altres bandes, haguessin pogut estalviar suficient com per viure decentment i cobrar unes pensions millors que les que ara reben.

Pels que ara quedem treballant com a ases i pagant per coses que nosaltres no veurem mai la pregunta és: Per què el govern intervé l’economia prenent diners de tots els contribuents per fer coses que la societat civil pot fer per si sola? Els amics del comunisme diuen que d’aquesta manera s’allarga la temporada turística i es conserven llocs de treball dins el sector de la hostaleria, llocs que d’altre manera es perdrien. Això és una fal·làcia de l’alçada d’un campanar, perquè l’únic que es fa és distorsionar l’economia pel fet d’intervenir-la, i prendre la llibertat d’elecció dels contribuents. Si el govern no s’immiscís en aquests afers, la gent tindria a les butxaques els diners que l’estat no hagués recaptat per aquest motiu, i acte seguit se’ls gastaria de la manera que a ells els hi abellís, reactivant altres sectors que al seu torn absorbirien els treballadors que haguessin estat acomiadats dels hotels al acabar la temporada. Els diners circularien d’igual manera, però ho faria en la direcció que volgués la societat, no el govern.

La gent no veu que per aquest camí, cada dia paga més impostos (ara estem treballant gairebé 5 mesos al any pel govern) i tampoc no se n’adona que juntament amb els diners, se li pren la capacitat de decidir en què se’ls ha de gastar, perquè ja ho fa un altre per ells.