diumenge, 17 de juny del 2007

EL PRETÉS LIBERALISME

Fa uns dies el “GEES”, de qui tinc un enllaç aquí al costat, va publicar un article referit al suport dels Estats Units a la possible independència com a sortida de Kosovo: no hi estaven gens d'acord. L'article menteix i tergiversa. Menteix quan diu que el pla de Wilson fou qui posà les fronteres d'Europa potes enlaire. Precisament perquè no es van seguir els seus famosos catorze punts va passar el què va passar a Europa. Es va preferir aplicar el pla francès de revenja i Estats-nació: el resultat ja el coneixem. I tergiversa quan afirma que la independència de Kosovo portarà més maldecaps perquè altres territoris també ho podrien demanar. I què si ho fan?

Aquesta gent es té per liberal, però el seu liberalisme s'acaba just en el moment que la gent pretén exercir la llibertat, i reaccionen a la paraula sobirania dels pobles i nacions com si els posessin un niu de vespes dins els calçotets. Si estan a favor de la llibertat individual, ho han d'estar amb totes les seves conseqüències, i una d'elles és que un grup de gent lliure i culturalment homogènia decideixi constituir-se en estat.

El seu veritable problema és que creuen que amb una Kosovo independent, Euskadi tindrà un altre motiu d'esperança per reclamar la seva independència, i això els terroritza i el fa reaccionar amb l'histerisme que els caracteritza. No dic res de Catalunya, per què no hi pot haver llibertat nacional si abans no hi ha llibertat individual, i d'això aquí no en gastem. La gent encara creu que seran els polítics que ens portaran la independència. Que il·lusos...

2 comentaris:

Alan Smithee ha dit...

Per ells el liberalisme acaba on comença España.

Odalric ha dit...

Aquesta gent està fent un mal al liberalisme brutal...