dijous, 14 de juny del 2007

JA HAN TROBAT CULPABLES

Fa poc, mentre pensava amb tot el renou que hi ha a Gaza, em vaig estranyar que cap mitjà de comunicació no culpés Israel de la guerra civil dels palestins. Doncs bé, no he hagut d'esperar massa. Avui he pogut llegir al diari “el Punt” que el director de l'Institut Espanyol sobre Conflictes i Acció Humanitària, Jesús Núñez Villaverde, ja ha llançat la primera pedra al respecte. Diu que : la crisi dels territoris ocupats és el resultat de «l'estratègia de la violència» posada en marxa per Israel per «fer col·lapsar» l'actual govern palestí, en les mans de Hamas, i justificar així la necessitat de fer unes altres eleccions perquè Al-Fatah recuperi el control.

La mateixa notícia també ens diu que l'ONU, també hi han dit la seva per boca d'Álvaro del Soto, exenviat a l'Orient Mitjà per aquella organització corrupte i inútil. En un informe, culpa els EUA i Israel de l'agreujament del conflicte a l'Orient Mitjà i critica les Nacions Unides perquè la seva gran preocupació és «no enterbolir» les relacions amb els Estats Units. A més, condemna el boicot internacional al govern palestí de Hamas escollit democràticament a les urnes.

7 comentaris:

Moré ha dit...

Quins "Craks" els de El Punt

espiadimonis ha dit...

Moré,
No t'ho pots ni arribar a imaginar. Quan el miro, ho faig amb una prevenció total sobre el què diran. De fet, no puc agafar cap diari que s'editi en aquest país i que no se'm posin el pèls de punta.

Odalric ha dit...

Doncs sort que no veu veure ahir el telenotícies de TV3...

Directament la culpa de la guerra civil palestina és d'Israel.

No ho han dit així de clar, però és el que claríssimament s'interpretava de la "crònica".

Un fàstic. Vergonyós.

És indigne...

Odalric ha dit...

Aqui teniu la "crònica" d'ahir (la d'avui el migdia ha sigut pitjor i tot...):

Quaranta anys justos d'ocupació israeliana i els palestins entren en guerra entre ells. Al Pròxim Orient democràcia no vol dir estabilitat. De fet, l'inici de la crisi actual són les eleccions més netes al món àrab.

Israel i occident de seguida no van accepar la victòria de Hamas. Van imposar tres condicions als islamistes: reconèixer Israel, renunciar a la violència i complir els acords firmats. Les mateixes que Israel vulnera respecte als palestins.

Però ara en només tres mesos, els Estats Units i la Unió Europea han suspès tota mena d'ajuda al nou govern palestí. Així va començar la cocció a foc lent del milió i mig de persones atrapades a la mísera franja de Gaza. Fatah, el partit del president Abbas, que per Israel és l'únic interlocutor, va aprofitar l'ocasió per demanar noves eleccions.

Hamas va desplegar les seves forces de seguretat en front de les oficials, lleials a Abbas. El juny, militants de Hamas capturen un soldat israelià. La resposta israeliana ha costat la vida a més de dos centenars de civils palestins. Sis mesos de bloqueig més endavant començaven els primers enfrontaments interpalestins. El gener, 60 morts.

El mes següent, Hamas i Fatah pacten un govern d'unitat en base a un acord firmat a la Meca. Però tot es va tornar a trencar fa un mes amb l'entrada d'una força de seguretat fidel al president Abbas, autoritzada per Israel i armada pels Estats Units.

espiadimonis ha dit...

Odalric,
Ahir vaig tenir la desgràcia d'escoltar-lo, però no en vaig dir res perquè no tinc adjectius per qualificar aquest individu. Jo crec que la gent de bé hauríem de fer alguna cosa per tal que el fessin fora. Potser una recollida de signatures per internet o una cosa així. Ja n'hi ha prou que em els nostres diners es pagui a elements mentiders i tergiversadors. Gràcies pels teus comentaris

Anònim ha dit...

Tot s'acaba explicant per la teoria única, la fal.làcia que més ha captivat les masses seguidores de l'estultícia: "La culpa de TOT el que passa al món és d'Israel, dels EEUU i dels 23 anys de Convergència.

Artur

espiadimonis ha dit...

Artur,
Crec que era en Josep Pla qui ho deia: "És més fàcil creure que saber." En general la gent vol respostes, encara que siguin mentides, així s'estalvien de pensar. Per això ha tingut tant èxit el fet que dius de repartir la culpa als de sempre.