dijous, 22 de juliol de 2010

DICTADURA DE MERCAT

Quan va començar la crisi financera i econòmica en la qual estem immersos, molta gent va proclamar, amb una alegria gens continguda, que el capitalisme havia mort i que ara s’imposava un canvi de paradigma. No recordo que diguessin quin, però m’imagino que devien pensar en el que hi havia allà per l’alçada de l’Europa oriental ara fa una mica més de vint anys. Sempre m’ha encuriosit que la gent en general, davant de nous reptes i problemes, cerquin solucions antigues i sinistres que ja han estat més que superades i que la realitat s’ha encarregat de col·locar al calaix de l’oblit.

Tot això ve a tomb pel comentari d’un inefable presentador de televisió que es veu que va dir que hi ha una dictadura del mercat. Jo no he vist el vídeo, perquè tinc altres coses més edificants a fer, però potser ho va dir amb ironia o de broma, perquè si de debò s’ho creia, si de debò té aquest pensar antediluvià, caspós, marxista, i tronat, començo a entendre perquè en aquest país no aixequem el cap ni l’aixecarem mai.

¿És que potser es pensa que en l’Espanya de Franco, aquella Espanya intervinguda, governada com si fos un immens quarter on el govern planificava l’economia i s’atorgava monopolis dels sectors anomenats estratègics, el consumidor era més lliure?

¿O potser es pensa que àdhuc avui dia, amb una economia que pretenen fer passar per liberal, el govern pren decisions desinteressades i de bé públic? Si és així només cal que miri les grans infrastructures civils, obres faraòniques que jauen mortes de fàstic, com per exemple línies i estacions de TGV en llocs desèrtics, o autopistes en llocs on entre automòbil i automòbil s’hi podria fer una barbacoa enmig de la via amb sobretaula i becaina ben inclosa sense cap risc degut a l’escassa freqüència de pas...

Si el mercat fos de debò lliure, el que en realitat hi hauria seria una dictadura del consumidor, perquè és aquest el qui té la clau de tot; premia l’empresa que millor l’abasta o li ofereix serveis i castiga a la desaparició la que el maltracta. Però clar, quan s’ha estat o s’és un antiliberal ja se sap que la cabra tira pa’l monte...

3 comentaris:

Rita ha dit...

M'ha fet il·lusió llegir-te de nou. Espero que tot vagi bé.

Ja saps que no entenc massa de tot això, però em segueix agradant molt llegir-te sempre aprenc alguna cosa.
Un petó, espiadimonis!

Artur ha dit...

Enhorabona Espiadimonis per haver decidit agafar la ploma telemàtica altre cop!

Tornant al comentari: la paraula "dictadura" quan parlem de mesures liberals, llibertat, mercat o liberalisme és la més interposada pels seus detractors. Curiosament "dictadura" és contrària, divergent i antònima a "llibertat". Els mateixos que parlen de la "dictadura del mercat" busquen les millors ofertes en telefonia, vehicles i qualsevol necessitat quotidiana.

Maria ha dit...

Gracias por esta hermosa publicación y realmente ha estado haciendo grandes cosas con su blog. ¿Alguien aquí sabía que los científicos médicos han descubierto una nueva forma de combatir el sida del VIH usando a un hombre llamado dr itua? Mi nombre es María Lucía de California. Vi un comentario en blogs positivos y me encantaría contarles a todos cómo mi estado cambia a negativo y me curé, y ahora soy un testigo vivo de eso y creo que es una pena para mí si No comparto esta hermosa historia con otras personas infectadas con este virus mortal. el vih ha estado presente en mi familia, perdí a ambos padres a causa del vih. y es tanto el dolor que no he podido superar. Como todos sabemos, médicamente no hay solución para esto... y los medicamentos son muy caros... así que alguien me presentó a un médico de hierbas en África, tenía un trabajo que ejecutar allí, así que me tomé el tiempo para ver cómo estaba. él todas mis pruebas y resultados. Yo ya estaba desorganizado con el vih y ya me estaba pasando factura..
Había gastado miles de dólares, así que decidí probarlo. Aunque no creía en ello, ¿solo lo intentaba por frustración? y después de 14 días me dijo que me hiciera un examen médico. y no vas a creer que 5 medicos diferentes confirmaron que soy negativo..fue como un sueño, nunca crei que el vih tuviera cura..ahora soy negativo, soy un testigo vivo..no se como gracias a este hombre? Solo quiero ayudar a los demás en todo lo que pueda. Me uní a muchos foros y publiqué estos testimonios y muchas personas enviaron correos electrónicos y llamaron a este hombre por teléfono y después de 14 días todos confirmaron que eran negativos. Las noticias de la BBC lo tomaron en vivo y todos lo vieron y ahora está en los periódicos y revistas que existe una cura a base de hierbas para el VIH y todo con la ayuda de este hombre, si desea tomarlo o no. Dios sabe que hice lo mejor que pude . Aproximadamente 28 personas han sido negativas confirmadas a través de la cura herbal de dritua y me envían correos para agradecerme después de que han sido confirmados negativos, este hombre es real... no pierdas esta oportunidad, el vih es un virus mortal. deshacerse de él ahora. si hay alguien que tiene un problema similar y todavía está buscando una salida, su correo electrónico sigue siendo drituaherbalcenter@gmail.com o llámelo o envíele un whatsapp al +2348149277967 doctor itua también puede curar la siguiente enfermedad:- vih/sida, herpes, cáncer, als,hepatitis b,diabetes o visite su tienda de hierbas https://drituaherbalcenter.com/shop/
gracias moderadores