dissabte, 15 de juliol del 2006

ISRAEL

Amb motiu de la nova enganxada entre Israel i els seus veins, ahir vaig sentir en una emissora de ràdio privada una tertúlia que feia molta pena. Tots ja eren prou grandets com per saber la història dels darrers 60 anys, tots tenien estudis universitaris, tots es tenen per intelectuals i tots es deien amics d'Israel però tot i així, van blasmar aquest país petit amb la típica idiòcia europea.
A cap d'ells se li va ocòrrer de pensar que un país amb una mica més de sis milions d'habitants i envoltat de més de cent cinquanta milions d'enemics potencials necessita defensar-se de manera expeditiva si vol sobreviure.
A ningú se li va ocòrrer de pensar que en el moment que Israel dóni senyals de feblesa serà la seva fi, i si aquest moment arribés, si arribés el moment en què Israel es veiés superada pels seus veins, cap dels tertulians que tan la criticaven mourien un sol dit per anar a defensar-la perquè, si els europeus fa més de 70 anys que no hem sabut defensar la nostra llibertat i depenem totalment dels nord-americans, com hem d'anar a defensar la llibertat dels altres?

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Es voste d'un tipic i d'un topic que faria riure si no fes plorar. A sant de que tenim que anar a defensar Israel? Ens defensaria Israel a nosaltres? Ja s'ho faran, que aquesta no es la nostra guerra.
Y aixo de que "els europeus no hem sabut defensar la nostra llibertat ..." esta be per una pelicula de propaganda, pero entre gent gran sona mes aviat ridicul. Fa 70 anys la majoria d'Europa Occidental va escollir l'anticomunisme i l'antiliberalisme, van lluitar i van perdre. Com van perdre ara resulta que eren dolents i contraris a la llibertat. Aixi s'escriu la historia, o aixi la llegiexen els indocumentats.

Aaron Z. ha dit...

Un escueto post pero expresas verdades como puños.

Lo triste de esta crisis es que quienes la han provocado -Siria e Iran, Assad y Ahmadineyad- están manejando los hilos de Hezbollah y del gobierno títere libanés y descojonandose y frotándose las manos ante el éxitazo de su operación, a saber:

1. Desvio de atención del tema nuclear

2. Enésima demonización de Israel por parte de la progresía europea ( y especialmente española)

3. Barril de petróleo a 78$= extra cash para Irán

4. Líbano destruido


Y que triste escuchar análisis superficiales y reduccionistas en los medios españoles... por ejemplo en la SER, cadena a la que creo que te refieres.

Anònim ha dit...

Aaron Z, no oblidem que l'atac massiu que va començar aquesta, per ara, mini-guerra el va començar Israel (aixo si no donem per fet que la captura de dos soldats justifica l'enrenou). Pel que, si voste te rao, no s'enten:

1. Perque Israel vol desviar l'atencio del tema nuclear de Iran? (no del seu propi tema nuclear, que ja tothom sap que en te)
2. Perque Israel vol donar motius a la seva propia dimonitzacio?
3. Perque el govern del Liban, per molt titella que sigui, que no ho es, voldria veure destruit un pais que els havia costat 10 anys construir. Ara mateix Beirut estava en perfecte estat (ho se perque hi vaig ser ara fa un mes)

El que si que em creuria es que Israel pot tenir interes a apujar el preu del petroli. aixo es bo per les petrolieres i els bancs, on els israelians sempre hi han tingut bons amics.

De veritat: pretenen vostes demostrar que l'atacant es la victima. Es pasen.

Aaron Z. ha dit...

Te olvidas de ocho soldados asesinados en territorio israelí

Israel no ha comenzado esta mini geurra, como la llamas. Israel se ha defendido.

El gobierno títere libanés obviamente no quiere la destrucción de su propio país pero es que ellos no han decidido nada de nada. Quienes ha dirigido la operación ha sido Hezbollah, o sea, Irán y Siria.

espiadimonis ha dit...

Em penso que llançar coets cap a un país veí i segrestar soldats pot ser considerat acte de guerra. Altre cosa seria discutir si la resposta és o no adequada.
Des del naixement del modern estat d'Israel, aquest país no ha fet altre cosa que defensar-se. Si a qualsevol persona li tiren coets al damunt, per citar només una de tantes coses que s'han fet contra Israel, el que segur farà és demanar al seu govern que el defensi, que per això paga impostos.

Anònim ha dit...

El que ha fet Israel es importar una poblacio forania, plantar-se a aquelles terres, declarar que allo es un Estat Jueu (es a la seva constitucio) i fer fugir, a trets quan ha calgut (Deir Yasin), als nadius.

Es d'aixo del que l'espiadimonis en diu "defensar-se"?