diumenge, 23 de març del 2008

UN EXEMPLE D'ABÚS DE PODER

Per raons que no vénen al cas, m'ha caigut a les mans un diari de finals de desembre de l'any passat, i entre les seves pàgines, he vist una notícia que il·lustra molt bé els abusos de poder que comet l'estat sobre els ciutadans i els procediments mafiosos que empra.


La notícia en qüestió deia que un individu de la província de Salamanca va ser multat per una infracció de trànsit per la quantitat de 179,95 euros que va pagar religiosament, però degut a un error informàtic, a Hisenda n'hi reclamaven 179,97 euros, és a dir, dos cèntims més.


Doncs bé, tan sols per aquests dos cèntims, Hisenda li va embargar els dos comptes bancaris que tenia. Assabentat el pobre home de la situació, va anar a pagar aquest minúscul diferencial, però tot i haver anat a pagar-los, fins que no ho van solucionar no va poder disposar dels SEUS diners.


Igual igual que en l'època feudal.

2 comentaris:

Artur ha dit...

En alguns aspectes hem millorat des dels temps del feudalisme fins al segle XXI. Aquest progrés no inclou la recaptació tributària. La diferència és que avui dia aquest monstre assedegat de diners només expolia el teu patrimoni. Amb el feudalisme s'hi afegia la dona amb el dret de cuixa i el teu cap (normalment separat del cos)

espiadimonis ha dit...

Artur,
Certament que hem millorat en alguns aspectes, sobretot en les relacions entre personanes, però pel que fa a les relacions Estat-individu, segueix sent la de amo-esclau. I no ens foten la dona, però van de putes amb els nostres diners.
Ara han revestit el seu poder d'una capa de democràcia (escollint d'una llista posada per ells) i tot sembla més legal i humanitari. No, no hem avançat pas gaire.