dilluns, 10 de gener de 2005

LA CONSTITUCIÓ EUROPEA

Molt aviat qui ho vulgui haurà d'anar a votar pel referèndum de la constitució europea. Mentrestant, l'inefable president del parlament europeu, Sr. Borrell, ha dit que el projecte de nou estatut basc no té cabuda dins la constitució que s'ha de votar. ¿És aquesta la democràcia europea que tots somiàvem? Si aquesta és la constitució que m'ofereixen, ja se la poden ficar on els càpiga. D'altre banda, la constitució europea manté l'Estat per damunt l'individu. És aquesta la constitució que volem? La que només contempla Estats? La que menysprea nacions? Els europeus no tenim remei. ¿Quantes vegades haurem d'ensopegar amb la mateixa pedra abans d'adonar-nos que cada vegada que hem posat l'Estat per damunt l'individu, hem pres mal? Ja poden fer sortir a certs personatges populars per fer-nos propaganda, que no em faran canviar de parer.

1 comentari:

Barandaia ha dit...

Si de la Sagrada Intocable que tenim ara sembla que no se'n pot canviar ni una coma sota pena d'excomunió i crema en plaça pública... com ens poden dir que de moment ens empassem aquesta i que més endavant ja en parlarem?

Jo tampoc no és aquesta Europa la que vull. Una Europa que deixa clar que no em vol. Una Europa que no deixa sentir la meva llengua, que és la meva veu, és una Europa que no em vol com a ciutadana. Si no hi puc anar sense intermediaris, ja m'esperaré que canviïn les tornes.

Però no m'abstindré. No vull que em diguin que "passo". No passo. Jo hi vull ser. Però quan m'hi vulguin no només per pagar-los el sou i riure'ls les gràcies. Jo vull ser-ne ciutadana de primera, no vull ser més una indígena colonitzada a les ordres de la metròpoli. No hauria de ser això ser europeu?

Per cert... la publicitat institucional no hauria de ser neutra?

"La Constitució Europea reconeix els drets humans... " si voto que no és per què hi estic en contra? Que dolenta que sóc! Quina vergonya que em faig! I si ens expliquessin els articles trascendents? D'una forma clara i entenedora. I no vull pas dir l'article de la bandera blava i les estrelletes grogues. Amb aquest tampoc no hi tinc cap inconvenient!

Estic amb tu, espiadimonis! No vull que em blindin l'Estat sobre el clatell.