dissabte, 22 de gener del 2005

SE'LS VEU D'UNA HORA LLUNY

El passat dia 20 a primera hora del matí, vaig sentir una periodista (ella es tenia com a tal) relatant una notícia sobre l'esdeveniment del dia: la jura del càrrec de president per part de George W. Bush. La pretesa periodista, va gosar fer una observació personal sobre el cost econòmic del esdeveniment ignorant que la seva opinió personal ens importava un rave. Fent demagògia barata, va pontificar sobre els pobrets nens africans que s’haguessin pogut vacunar amb aquells diners.

Tot i que a mi no m'ha agradat mai la pompa que utilitzen els Estats en les seves cerimònies, i encara menys si es tracta d'un Estat on jo hi pago impostos (no és el cas d'Amèrica), tinc un parell de coses a dir sobre el tema:

1a. Els americans fan amb els seus diners el mateix que aquella periodista, és a dir, el què els dóna la gana.
2a. Segurament la major part de diners del esdeveniment van ser destinats a pagar mesures de seguretat, cosa molt natural tractant-se del què es tractava i sobre això no crec que hi hagi res a dir.

En comptes de denunciar collonades, podria haver dit que el propietari d'una vaca lletera europea rep cada dia 2,8 dolars de subvenció, mentre que un dels nens que ella planyia rep cada dia menys de 2 dolars d'alguna institució benèfica. També hagués pogut denunciar que els productes agrícoles francesos estan tan subvencionats que, posats a la venda als països africans, són més barats que els productes locals, essent així causa directe de la misèria que afecta a aquell continent.

Ai! aquests periodistes antiamericans i antiliberals com se'ls veu el plumerooooo!