dimecres, 22 de desembre del 2004

SENSE TITOL

Us imagineu algú caminant pel carrer amb una samarreta estampada amb la imatge del Goebbels? O del Mengele? O del mateix Hitler? O de Franco o José António o el Le Pen? No em vull imaginar l'escàndol - lògic, d'altra banda-. Doncs el mateix fàstic sento quan veig a gent passejant-se amb samarretes de en Che Guevara, un assassí demostrat i sempre mitificat; fins i tot ara n'estan projectant una pel·lícula.

També he vist en un video-clip de cert cantant, les fotos de Lenin i de Stalin penjades en una paret i ben visibles. Encara no entenc la mania de certs ximples d'admirar genocides. Per descomptat, no penso comprar-me'n cap disc.

Aquesta mania de condemnar només el feixisme i excusar el comunisme no l'acabo d'entendre. ¿És perquè Hitler va perdre la guerra i Stalin la va guanyar que el comunisme té més bona premsa? ¿O és pels intelectualets progressistes d'esquerra que, emparant-se amb les subvencions governamentals escampen porqueria i deformen la realitat impedint un debat intel·lectual real on serien clarament derrotades les seves cabòries estúpides i passades de moda?

1 comentari:

arsvirtualis ha dit...

No deixa de sorprendre la permisivitat de la moral política. Es diu que la policia "està cega" de l'ull dret, i que així actua, amb més força quan es tracta de posar ordre en una manifestació d'idees d'esquerra.

Els dictadors que provenen de la dreta no tenen el dret de ser recordats ni idolatrats. Idolatrar i tenir símbols humans de l'esquerra és senyal de modernitat, de tolerància, de respecte a les idees i valors humans.

Quines de totes aquestes característiques posseia Stanlin? Cap. El genocidi que va dur a terme entre la població dels països bàltics, i altres nacions assiàtiques pertanyents a l'antiga Unió Soviètica és esgarrifós. I el que molts no saben o ignoren, Stalin també va perseguir els jueus. No els va enviar a les càmeres de gas i posteriorment els va incinerar. No tenia aquesta perfecta maquinària assessina que disposava el règim nazi, però si que molts jueus de parla -yiddisch- van deixar la pell i els ossos als gulags siberians. Les llàgrimes es van assecar ràpidament.

És una vergonya que totes les seves víctimes hagin estat oblidades, així com totes aquelles que en una revolució han de pagar amb la vida el seu dret a defensar la llibertat d'opinió.

No vec cap diferència en la praxis entre un intel·lectualisme de dretes i un d'esquerres. Tots dos opremeixen i intenten anul.lar el propi impuls de ser i existir.

Un dictador, un tirà no té ni posseix cap lateralitat. Respon i actua sols a la seva egolatria